22 Aralık 2011 Perşembe

İyi bir köpek eğitmeni nasıl bulunur?

Bir eğitmenin öncelikle bir köpeği olmalıdır! Köpeğiyle müsabakalara, sınavlara katılmalıdır. Köpeğiyle ünvanlar almalı, belirlenmiş kurallar içeren, uluslar arası tecrübeli hakemler nezaretinde yapılan çeşitli köpek eğitim sınavlarında kendini sınamalıdır. Bir eğitmen eğitmen olduğu kadar köpek sahibide olmalıdır! Gerçekten onlarla çalışmayı seviyor olmalıdır.

İyi bir eğitmen İyi bir koç olmalıdır. Eğitimin felsefesini, Tekniğini ve sistemini köpek sahibine vermelidir.

İyi bir eğitmen köpekleri seven, Onlara iletişim kurabilen, Sürü davranışı hakkında geniş bilgisi olan, Her köpeğe ayrı bir birey gibi yaklaşan ve kişiye has bir eğitim tarzı belirleyecek donanıma sahip olmalıdır.


internetten ya da köpek kulüplerinden yapılacak aktiviteler hakkında bilgi sahibi olabilir  köpek eğitim sınavlarını izleyebilir, köpek şovlarına katılabilirsiniz. Köpek sahipleriyle bir araya gelip onların tavsiye edeceği bir eğitmenin olup olmadığını sorun.

Köpek çiftlikleri ve serbest köpek eğitmenleri köpekleri 6 aylıkken eğitime alırlar çünkü köpek sahipleri onlarda katı bir itaat eğitimi istemektedir. 6 aydan önce bu komutları katı bir şekilde istemek köpeği ezebileceği için köpekler 6 aylıkken eğitime alınmaktadır. Fakat 6 aylık bir süre bile köpeğin aşırı şımartılarak davranışlarını şekillendirdiği için. Köpeğiniz 6 aylık olmadan önce ne yapacaklarınızı öğrenmelisiniz. Bu bilgileri deneyimli bir köpek eğitmeninden almak size çok fayda sağlayacaktır.



İyi bir eğitmen sizin ve köpeğiniz için çok faydalı olacaktır.

Burada soru Sahip mi eğitmeli yoksa eğitmen mi? Olmaktadır.

CEVAP: İkisi birlikte!

Köpeğinizi köpek çiftliğinde ondan ayrı kalarak eğittirmek zorunda değilsiniz, Kendinize sürekli danışmanlık hizmeti alabileceğiniz bir eğitmen bulup yavrunuzu onunla birlikte büyütmeniz sizi çok rahatlatacaktır. Onunla mutlu bir şekilde yaşamanız yavruluğunu iyi bir şekilde geçirmesiyle alakalıdır.

Eğitmen nezaretinde sahibi tarafından doğru büyütülen ve genç olan köpeğinizle artık eğitmeninizle birlikte köpeğinizi istediğiniz gibi eğitebilirsiniz. Eğer bu işe merak salarsanız ve başarılı olursanız sizde köpek eğitmeni olabilirsiniz.

Eğitimlere bende katılabilirmiyim?

Mümkünse hepsine katılmalısınız çünkü eğitmenin köpeğinizi eğitmesi sizi dinleyeceği anlamına gelmez. Ve bir köpeğin bildiği becerileri sizinlede yapacağı anlamına gelmez.


Eğitmeniniz size öğretilecek becerilerin tekniğini öğretmenin yanı sıra vücudunuzu kullanmayı, Ses tonunuzu kontrol etmeyi, Lider duruşu ve tavrını sergilemeyi Gerektiğinde otoriter olmayı. Lider ve otoriter  olmanın sadece negatif yapmak olmadığını size öğretmeli anlatmalı ve uygulamalıdır.

köpek eğitimi
köpek pansiyonu
köpek oteli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder